Krajina ve stínu

S Janou jsme měli týden volno. A strávili ho tak trošku v běhu. Ale hezkým.

- byli jsme na kurzu renovace starého nábytku v Kabinet CB. A tak máme doma místo jedné rozvrzané židle jednu židli barevnou. Je dost hezkej pocit tvořit.

- oběhali jsme pár úřadů, a tak zase budu mít platnej řidičák a taky novou občanku.

- viděli jsme Krajinu ve stínu https://www.csfd.cz/film/703131-krajina-ve-stinu/prehled/. Film silnej hlavně tím, že se jeho děj odehrál 30 km od našeho novýho doma. Pořád nechápu, jak je možný, že jsem se o odsunech Němců po válce začal dozvídat až díky Vyhnání Gerty Schnirch před pár lety. Zvlášť, když jsem původem ze sudet.

- objeli jsme hezkej kousek našeho okolí a viděli neuvěřitelný věci. Cetvinu, Pannu Marii Sněžnou na kameni... schválně googlete.

- máme zaměřenej domeček. Takže se dostaneme do fáze návrhu úprav.

- pustil jsem se do vybombardování kurníku, ve kterým se nikdy neuklízelo. 30 cm nánosů je sice poklad pro zahrádku, ale teda chuderky slepice. Kamen z podlahy asi padne na bylinkovou spirálu. A moc doufám, že tenhle zásah aspoň trochu vyžene vlhko ze spíže.

- mluvil jsem s radním z ČB. Mohla by z toho být hezká spolupráce mapující, jak se lidem žije v centru. - po měsíci s malou přestávkou jsme si dojeli pro kluky. Už se mi po nich fakt stejskalo.

- a taky jsme byli v Hodonicích http://zivehodonice.cz/ na dnu soběstačné kultury.

- až jednou budete v Třeboni, skočte si do Šupiny a Šupinky na kapří hranolky.

- jak nám začla týct voda, mohli jsme zase jednou vyprat... nádhera!

Minule jsem na zprávy z Pomalší dostal reakci, že vypadám vyčerpanej. Tak chcu jen potvrdit, že tak nějak těžký je to furt, ale že dělám kroky k tomu, aby bylo snáz.

A postupně se mi taky sbíraj reakce, jaký že jsme to vzory a průkopníci udržitelnosti a odstupu od konzumu. Tak bych jen rád řek, že dokud mi to někdo nenapsal, tak mě to ani nenapadlo. A že za poslední 4 měsíce jsme protočili tolik peněz na různý věci, že byste čubrněli. To máte skleník, brutar, kamna, sporák, fošny, umyvadlo, truhlu, regály, rozběhovej kondenzátor, pletivo, motorovku, flexu, traktůrek...